Skip to main content

Als ouder begrijp je de uitdagingen van het krijgen van voldoende slaap voor je kleintjes maar al te goed. Gelukkig is er een schattig en slim hulpmiddel dat kan helpen: Zazu de Slaaptrainer. Dit schattige schaapje is niet alleen een leuke schaapje, maar ook een effectieve slaaptrainer die kinderen helpt bij het ontwikkelen van gezonde slaapgewoonten.

Wat is Zazu de Slaaptrainer?

Zazu de Slaaptrainer is ontworpen met het doel om kinderen te helpen bij het begrijpen van tijd en routines rondom slaap. Het schaapje heeft een intuïtief systeem dat kinderen visueel laat zien wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om wakker te worden. Dit wordt gedaan door middel van kleurveranderingen en een vriendelijk gezichtje dat verandert van slapend naar wakker.

Hoe werkt het?

Het gebruik van Zazu de Slaaptrainer is eenvoudig. Ouders stellen de gewenste slaaptijd en ontwiaaktijd in op het schaapje en leren hun kinderen dat wanneer Zazu een bepaalde kleur heeft, het tijd is om te slapen. Als het tijd is om wakker te worden, verandert Zazu van kleur en opent het schaapje zijn ogen, waardoor kinderen weten dat ze uit bed kunnen komen. Deze visuele aanwijzingen helpen kinderen om een consistent slaapritme te ontwikkelen.

  • Rood is slapen en ogen dicht.
  • Oranje is ‘nog even wachten’.
  • Groen is wakker en ogen open.

Voordelen van Zazu de Slaaptrainer

Het gebruik van Zazu de Slaaptrainer heeft vele voordelen voor zowel ouders als kinderen. Ten eerste helpt het kinderen om een gezond slaapritme te ontwikkelen, wat essentieel is voor hun algehele welzijn en ontwikkeling. Door kinderen te helpen bij het begrijpen van tijd en routines rondom slaap, kan Zazu de Slaaptrainer ook bijdragen aan minder strijd rond bedtijd en een betere nachtrust voor het hele gezin.

Tips voor Zazu de Slaaptrainer

  • zet het schaapje op een realistische tijd. Als je kindje nu om altijd om 05.30u wakker is en je zet het schaapje om 07u pas op groen, moet hij veel te lang wachten. Dat gaat nooit lukken en zo begint elke ochtend met een teleurstelling. Beter kun je dan starten met 06u, dat is haalbaar. En dan kun je je kindje complimenteren. Ze het schaapje langzaam iets later. Maar bouw het rustig op.
  • wees consequent. Als je kindje toch bij rood al zijn bedje uitkomt, wijs hem dan op het rode schaapje en dat hij nog moet slapen. Breng het terug naar bed. Pas bij groen mag hij echt zijn bed uit.
  • Geschikt voor kindjes vanaf 2,5 jaar. Jonger begrijpen ze nog niet hoe het werkt. Leg je kindje het heel goed uit. En herhaal voor bedtijd de vraag: “Wanneer mag je je bed uit of papa/mama roepen?”

zazu de slaaptrainer

Geef een reactie