Skip to main content

Over mij

Hoi!

Ik ben Daisy, 35 jaar en moeder van mijn dochter Izzy (3,5 jaar).Een lieve maar o zo eigenwijze en bijdehandte peuter! Hoewel ik nu slaapcoach ben en mijn dochter en ik al jaren heel goed slapen, is dat ook heel anders geweest. Daarom deel ik graag mijn verhaal als (zéér) ervaren niet slapende ouder! En hoe ik dus kinderslaapcoach ben geworden.

Mijn dochter Izzy is van november 2018. Zoals het hoort, had ik de eerste maanden gebroken nachten door de nachtvoedingen. Niets vreemds aan. Maar overdag was ze toen ook al een slechte slaper. Ik kon de klok erop gelijkzetten: na precies 30 minuten werd ze weer wakker. En haar in slaap krijgen was elk dutje weer een militaire missie. Ook toen ze zo’n 5 a 6 maanden oud was, en er overdag al wat ritme zou moeten zijn, was daar bij ons nog geen sprake van.

De nachten bleven rommelig met veel wakkere momenten. Op een gegeven moment leek het iets beter te gaan. Maar toen ze een half jaar was en ik stopte met borstvoeding werden de nachten echt drama. Geen idee of er een verband was tussen de voeding en de nachten. We hebben alles voorbij zien komen: van elke 45 minuten wakker, tot 2 a 3 keer per nacht voor gerust 2 uur per keer wakker.

De dag begon vaker om 05.00u dan om 07.00u. Nachtenlang liep ik rondjes door het huis, wiegen, sussen, liedjes, speentjes, nog een flesje, nog eentje. We probeerden een ander bedje, het bedje op een andere plek, bij mij in bed, wat niet?! Haar vader en ik deden shifts: de ene helft van de nacht was voor hem, de andere voor mij. Als ik een nacht 4 uur sliep (in stukjes!), was ik blij.

Bij 7-8 maanden was er nog geen enkel ritme overdag en waren de nachten meer dan gebroken en was er een zeer ernstig slaaptekort. Ik ging eraan onderdoor. Ik kón niet meer. Mijn leven leek echt even stil te staan: ik ging elke dag om 20.00u naar bed om in elk geval nog wat slaap te krijgen, mijn werk leed eronder, mijn sociale leven was niet bestaand, en ook mijn relatie kwam onder druk.

Slaapcoaching

Na diverse tips om een slaapcoach in te schakelen, kwam ik bij een kinderslaapcoach terecht, waarmee ik een goede klik voelde. Onze redder in nood, zo bleek al snel. Na een uitgebreide intake, kregen we een op maat gemaakt slaapplan en gingen we aan de slag met een persoonlijk coaching traject van twee weken.

Ik kon het bijna niet geloven, maar na een paar dagen sliep Izzy al de hele nacht door! En dat werd alsmaar beter gedurende de twee weken. En ook na de coaching toen we zelf doorgingen met de tips, werd het nog beter. Izzy is sindsdien een ontzettend goede slaper.

Wat ik zo waardevol vond aan de slaapcoaching was dat het heel persoonlijk is en echt op maat voor onze situatie, ons probleem, ons kind en onze wensen. En de dagelijkse coaching was erg waardevol: consequent zijn is wat mij betreft het aller moeilijkste en hierbij helpt je coach zo goed! Elke dag krijg je tips en aanmoedigingen. Voor ons was deze combinatie ‘the key to success’.

Opleiding

Mijn interesse in slaap bij baby’s en jonge kindjes was toen gewekt. Ik ging er steeds meer over lezen. En het was altijd onderwerp van gesprek met vriendinnen met kinderen.

Zo besloot ik dan ook een opleiding tot kinderslaapcoach te doen. Ik heb een bekende opleiding aan het Family Sleep Institute in de USA gedaan.

Inmiddels ben ik sinds begin 2021 officieel gecertificeerd én actief als kinderslaapcoach in mijn bedrijf Dais & Nights kinderslaapcoaching!

Het geeft me enorm veel voldoening om gezinnen te helpen aan meer slaap, omdat ik als geen ander weet, hoe het is om zo weinig te slapen en wat het effect hiervan is op het gezin. En dat het anders kan, dat weet ik zeker!

Wil je je verhaal doen en weten hoe ik je het beste kan helpen?