Skip to main content

We weten natuurlijk wel hoe belangrijk een goede nachtrust is voor je kind. Helaas gaat het niet altijd zoals gehoopt. Sommige kindjes zijn vroeg wakker en vinden het lastig om rustig in bed te blijven tot ze er op een normale tijd uit zouden mogen. Gelukkig zijn er slaaptrainers, kleine apparaatjes die speciaal zijn ontworpen om kinderen vanaf 2,5 jaar te helpen bij het ontwikkelen van gezonde slaapgewoonten. In dit artikel bekijken we de voordelen van slaaptrainers, bespreken we enkele populaire merken zoals Zazu de Slaaptrainer en die van Alecto, en leggen we uit hoe ze werken.

Voordelen van Slaaptrainers

Slaaptrainers bieden verschillende voordelen voor zowel ouders als kinderen. Ten eerste helpen ze kinderen om een consistent slaapritme te ontwikkelen door visuele aanwijzingen te geven over wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om wakker te worden. Dit kan helpen bij het verminderen van strijd rond bedtijd en het creëren van een rustige slaapomgeving.

Door kinderen te helpen bij het begrijpen van tijd en routines rondom slaap, kunnen slaaptrainers bijdragen aan een betere algehele slaapkwaliteit voor het hele gezin.

Verschillende Slaaptrainers

Er zijn verschillende merken en modellen slaaptrainers op de markt, elk met hun eigen unieke functies en ontwerpen. Twee populaire merken zijn Zazu de Slaaptrainer en die van Alecto. Zazu de Slaaptrainer heeft bijvoorbeeld een schattig schaapje dat van kleur verandert om aan te geven wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om wakker te worden. Deze heb ik voor mijn dochter Izzy. Alecto biedt ook verschillende modellen aan met vergelijkbare functies, zoals een verlicht display en geluidseffecten. Deze slaaptrainer van Alecto is er in allemaal leuke diertjes!

Hoe Werken Ze

Over het algemeen werken slaaptrainers door middel van visuele en auditieve signalen om kinderen te helpen bij het begrijpen van tijd en routines rondom slaap. Ouders kunnen de gewenste slaaptijden instellen en het apparaatje zal op de aangegeven tijden signalen geven om aan te geven wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om wakker te worden. Sommige modellen hebben ook extra functies, zoals nachtlampjes of slaapliedjes, om een rustgevende slaapomgeving te creëren. Maar daar zou ik mee oppassen, te veel poespas. Dat kan alleen maar stimulerend werken en dat wil je liever niet.

Slaaptrainers zijn geschikt voor kindjes vanaf 2,5 jaar. Voor die tijd zijn ze nog te jong om te begrijpen hoe het precies werkt. Vanaf 2,5 jaar kun je dit wel uitleggen en duidelijke afspraken maken. let op: wees consequent! Anders heeft het meestal niet zo veel zin…

Succes!alecto slaaptrainerzazu slaaptrainer

Geef een reactie