Skip to main content

Wij vinden goed slapen heel belangrijk. Maar een goede oppas ook, voor bijvoorbeeld een date night! Daarom heeft Dais & Nights de handen in een geslagen met Charly Cares, de fijnste oppasservice die er is. En voor Dais & Nigths gezinnen een fijne korting geregeld op een oppas via Charly Cares. Scroll maar even naar beneden.

In gesprek met Charly van der Straten, founder oppasplatform Charly Cares.

Een oppas in huis, misschien wel voor de eerste keer. Dat is even spannend! Maar hoe fijn om af en toe een date night te plannen of even quality time met vrienden of vriendinnen te plannen… Hoe weet je überhaupt waar je een oppas vindt, waar moet je op letten en hoe bereid je je voor? Charly van der Straten – founder van oppasplatform Charly Cares en moeder van Olivia – weet als geen ander hoe fijn het is om een betrouwbare oppas achter de hand te hebben.

Charly, hoe ben jij zo betrokken geraakt in de oppaswereld?

“Als jong meisje in Helmond paste ik al vaak op bij gezinnen in de buurt. Dat vond ik superleuk om te doen! Voor mijn studie verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik natuurlijk geen gezinnen kende om op te passen. Dat was heel anders dan in het dorp, waar ik gewend was om gemakkelijk in contact te komen met buren of vrienden van mijn ouders om op te passen.” 

“Tijdens mijn studie leerde ik langzamerhand gezinnen in de buurt waar ik woonde kennen en koppelde ik mezelf en mijn vriendinnen aan deze gezinnen. Dat werkte goed, maar ik merkte ook snel dat het nog véél beter kon. Vandaar dat we Charly Cares zijn gestart: een oppasplatform waar iedere ouder makkelijk een betrouwbare oppas in de buurt kan vinden. 2,5 jaar geleden werd ik zelf moeder van mijn dochter Olivia. Nu weet ik nóg beter hoe fijn het is als je een oppasnetwerk voor je klaar hebt staan.”

Waar begin je bij het zoeken van een oppas?

“Natuurlijk staat betrouwbaarheid op nummer één als je een oppas zoekt voor je kids. Het is best spannend en je wil weten wie je in huis haalt. Daarom checken we bij Charly Cares elke oppas persoonlijk en vragen we om twee referenties van eerdere oppasgezinnen voordat ze aan de slag kunnen. Ook vragen we na elke oppasdienst een rating en optioneel een review aan elke ouder, zodat jij dat als ouder altijd kunt lezen en wij dat ook kunnen monitoren op ons kantoor. Zo kun je als ouder alvast de ervaringen van andere gezinnen lezen, wat in mijn ervaring echt geruststellend werkt en een betrouwbaar gevoel geeft.”

Uitproberen?

Gebruik nu de code DaisAndNights en ontvang €10 oppastegoed op je eerste boeking bij Charly Cares.

charly cares oppas service

Ik vind het best wel spannend die eerste keer… Hoe pak ik dat aan?

“Eerlijk is eerlijk: die eerste keer een oppas inhuren is gewoon spannend. Je geeft immers de verantwoordelijkheid voor je kind uit handen, dat is wennen. Maar als je eenmaal over de drempel heen bent, is het super fijn om af en toe een avondje weg te kunnen en je kids in handen van die betrouwbare oppas achter te laten, trust me!”

“Om je een beetje op weg te helpen, heb ik wat tips voor de eerste keer oppas in huis:

  • Maak van tevoren even kennis. Of dat nou bij jou thuis al is met je kind(eren) erbij, of via videobellen. Dan heb je in ieder geval al meer een beeld van iemand. Vertel ook alvast iets over jezelf, je kind(eren), wat de bedtijd en routine zijn, wat ze graag eet of drinkt, enzovoort. Voor jouw geruststelling kun je de oppas vragen naar haar ervaring, of wat voor oppasdiensten ze vooral heeft gedaan.
  • Laat de eerste boeking wat eerder starten, zodat je alle tijd hebt om het huis te laten zien en eventuele vragen te beantwoorden.
  • Ook is het handig om van tevoren alle praktische zaken en verwachtingen duidelijk te hebben, zoals uurtarief, type uitbetaling en start- en eindtijd van de oppasdienst. In de Oppas App van Charly Cares heb je dat meteen duidelijk bij het maken van de boeking, dat scheelt weer!

Op zoek naar een oppas? Charly Cares!

Charly Cares ontzorgt ouders graag! Via de alles-in-één app kun je in contact komen met de Oppas Angels en eenvoudig communiceren, boeken en betalen voor de hulp die je nodig hebt. Met ons uitgebreide netwerk ben je verzekerd van een geschikte oppas voor jouw behoeften. Elke Oppas Angel wordt persoonlijk geselecteerd, zodat je precies weet wie er bij jou thuis komt. Mocht het nodig zijn, dan kun je altijd rekenen op onze Angelverzekering of 24/7 Customer Care.

Uitproberen? Gebruik nu de code DaisAndNights en ontvang €10 oppastegoed op je eerste boeking bij Charly Cares. 

Check it out! Geef een reactie