Skip to main content

Wat is
slaapcoaching?

Kinderslaapcoaching

Wat is kinderslaapcoaching?

Kinderslaapcoaching gaat om het creëren van een goede slaapbasis voor jouw kindje.  We zorgen voor een veilige en gezonde slaapomgeving en het aanleren van slaapvaardigheden die je kind een leven lang zal helpen.

Bij Dais & Nights richten we ons op drie belangrijke aspecten van kinderslaap:

  • het juiste dagritme
  • het vermogen om zelfstandig in slaap te vallen
  • en de slaapomgeving

Allereerst kijken we naar het juiste ritme voor je kind. Dit is enorm belangrijk voor een goede nacht. We kijken onder andere naar de leeftijd i.c.m. het aantal dutjes, de duur moet in orde zijn en de spreiding van de dutjes over de dag. Ook is de juiste bedtijd van belang.

Daarnaast is het vermogen om zelfstandig in slaap te vallen een belangrijke vaardigheid die je je kind mag leren. Met verschillende slaaptrainmethodes kunnen we je kindje dit leren. Onze methodes zijn effectief en liefdevol. We kijken samen met jou, welke methode het beste bij jouw gezin past. We gebruiken zachte en effectieve methodes om je kind te begeleiden naar een rustige en ontspannen slaap waarbij hij zelf in slaap kan vallen.

De slaapomgeving is ook belangrijk voor een goede nachtrust. Alles in en om de slaapkamer kan van invloed zijn op de nachtrust. We onderzoeken hoe de situatie nu is en hoe we dit kunnen optimaliseren en zo een  rustige en veilige omgeving te creëren waarin je kind goed kan slapen.

De meerwaarde van een kinderslaapcoach zit ‘m onder andere in de dagelijkse begeleiding. Als je een 2 weken traject boekt, heb je gedurende deze periode dagelijks contact met mij. Je krijgt elke dag feedback en tips, voor een optimaal resultaat.

Als je liever zelf aan de slag gaat, is een telefonisch consult meer geschikt of doe het helemaal zelf met een van onze Slaapgidsen.

Bij Dais & Nights begrijpen we dat een goede nachtrust van onschatbare waarde is voor jullie gezin. Niet alleen voor jou als ouder, maar ook voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Dais & Nights biedt een effectieve en liefdevolle aanpak voor het verbeteren van de slaap van newborns en kinderen tot en met 5 jaar oud.

Het belang van goed slapen

Waarom is het zo belangrijk dat kinderen goed slapen? Goede slaap is essentieel voor de groei, ontwikkeling en algeheel welzijn van je kind, zowel op jonge leeftijd als op latere leeftijd. Het heeft directe invloed op hun fysieke gezondheid, emotionele welzijn en cognitieve functies.

Wil je je verhaal doen en weten hoe ik je het beste kan helpen?